Wist u dat!? – Culinaire weetjes

 • culinaire weetjes

  Marcel de Leeuw neemt ons elke week mee in de culinaire wereld.  Deze gepassioneerde SVH Meesterkok en voormalig wereldkampioen koken bewaakt de culinaire standaard tijdens M&M-events. Middels deze rubriek houdt Marcel ons op de hoogte van zijn bevindingen. Uiteraard op zijn eigen luchtige manier van vertellen. Wist u dat?!

  Schorseneren

  Wist u dat de schorseneren de ‘winterasperge’ genoemd wordt? Dit omdat de schorseneren een echte wintergroenten is. Daarnaast lijkt die qua uiterlijk op de asperge. De schorseneer lijkt er op een lange wortel met een bruine schil. In Nederland worden ze ook geteeld. Soms worden ze ook wel ‘armeluisasperges’ genoemd. De schorseneer komt van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied en de naam komt waarschijnlijk van het Italiaanse ‘scorza nera’ wat ‘zwarte schil’ betekent. Bij het schillen komt een plakkerig melksap vrij. Schil ze dus met bijvoorbeeld keukenhandschoenen aan. De schorseneer is vooral beschikbaar in februari. Nog een paar nachtjes slapen dus! 

  schorseneren

   

   

   

   

   

   Witte asperge

  Tijd om alvast vooruit te kijken. De witte asperge wordt ook wel eens de koningin van de groenten genoemd. Wist u dat de witte asperges dit seizoen medio april tot eind juni klaar zijn om te eten? Het hangt wel af van de grondtemperatuur. De koppen van de asperges worden groen of paarsblauw zodra ze in aanraking komen met het zonlicht. Let wel op: asperges zijn gevoelig voor uitdrogen. Bij aankoop dus even kijken dat ze er fris en niet uitgedroogd uitzien, stevige kopjes hebben en dat ze geen bruine vlekken hebben. Je kan er heerlijke dingen mee maken. Twee jaar geleden gingen we met M&M nog asperges steken.

   asperges

   

   

   

   

   

   

  Sponsoring

  Wij zijn van veel culinaire dingen fan. Maar wist u dat wij de grootste fans zijn van damesvoetbal? In Tilburg speelt SC ‘t Zand haar wedstrijden. Wist u dat wij sponsor zijn van het damesteam SC ‘t Zand? Het heerlijke eten moet er immers weer afgetraind worden!

  Shirt sponsor M&M

   Wilt je op de hoogte blijven van onze evenementen en culinaire uitspattingen? Like ons op Facebook!